Dela

Idag åkte glaset fram...

03.05.2020

När köket blivit städat så vad passar väl bättre än att börja stöka igen ;-)

Fick lust att dra fram allt glas och glasbrännugnen, hade en tanke att jag skulle göra ett vindspel/solfångare, och blått lär visst vara trendigt har jag läst mej till, och blått glas hade jag så...det fick det bli. Kom på någon smart lösning för fästen till glasprickarna- och det var smart! Fast smartare kunde jag varit, lyckades nämligen ta för korta metalltrådar genom glaset vilket flyter ut i bränningen, därför fick jag ödlsa lite tid på att slipa fram  tåtarna som fästs i själva stommen. Men det gick ju bra det också, var bara lite trist och tidsödande.

Och en "tårta" har jag också slängt ihop, en av sorten "man tager vad man haver" :D                I frysen hittade jag en halv tårtbotten, i skafferiet en burk karamelliserad mjölk och en banan, i kylen fanns en skvätt vispgrädde. Det blev tårta av det med.

Sommardäcken...gud, i morgon måste jag ringa och höra ifall dom kommit ännu, ska ut och bila lite längre i veckan, och då skulle det kännas skönt med sommardäck på, och dessutom är det väl inte lagligt med dubbade däck mer än till 30/4, såvida inte snön ligger på marken, eller förväntas lägga sej. På mina breddgrader är det ju faktiskt lite svårt att veta...

En kopp te och en kvällsmacka får sätta punkt för den här kvällen, sen väntar sängen, ska bli lika skönt som alltid att stänga sina melerade. Hoppas jag inte vaknar i natt av att någon bankar i huset (läs i mitt huvud), andra natten jag vaknar av en dunkande huvudvärk och blodröda ögonvitor. Misstänker att blodtrycket spökar för mej, får hålla lite koll.

God natt på er, i morgon är det måndag och många ska stiga upp tidigt för jobb- det gäller dock inte mej :-)