Dela

Kristi Himmelsfärdsdag

21.05.2020
Solfångare/vindspel i fusat, målat, bärnstensfärgat glas
Solfångare/vindspel i fusat, målat, bärnstensfärgat glas

Krille flygare, är lättare att säga, fast den rätta benämningen ger ju bättre fingervisning om vem som flög, och vilken destination resan hade. Undra om den tog mer än två timmar, i och för sej fanns nog inte några såna restidsrestriktioner på den tiden ;-)

Har haft en bra och skön torsdag, lagat lite god mat, ätit lite onödigt och hunnit med att fusa glas till en solfångare/vindspel. Det är inte så bara, det där med fusing, jag gör ju allt för hand, skär till glasbitar, just dessa bitar testade jag att måla också före bränningen, tyckte färgen kom fram snyggt, amber heter den, på svenska bärnsten. Bränningen är en procedur för sig, särskilt i miniugnen som jag förfogar över, det ryms inga stora skapelser i den inte, vilket man ibland kunde önska. Nå, man gör det bästa man kan med det vad man har. Får jag en slant över någon gång så kommer jag förmodligen att lägga den på en liiite större ugn, så pass liten att den funkar i lägenheten....Egentligen skulle jag behöva en större lägenhet, och på markplan.

Älskar den här årstiden, för ljuset, vi har inte nattsvart mörker här nå mer, och jag gillar att tassa omkring in på småtimmarna, det är då mina idéer bearbetas, fniss, dom som jag drömmer fram. På tal om drömma, så hade jag mardrömmar i natt, vaknade uppjagad runt 2-snåret, förstår ni vad hemskt det är att försöka sova i ett fängelse, folk hostar runt omkring en och stör, och nu kommer ju säkert jag också att smittas med covid. Begriper inte alltid var saker kommer ifrån, och hur man rör ihop det, inte heller anledningen till att jag satt inne, eller varför covidpatienter var mina medfångar... Och förmodligen är det nog lika bra :-) 

Snipp snapp snut här var dagens inlägg slut.  God natt, själv fortsätter jag ett par timmar till

Over and Out