Dela

Galltvål... Hur fettlösande är det egentligen?

04.08.2020
Har en städdag idag, och så kom jag fram till den där jobbiga köksfläkten, av kolfiltermodell med en glasskärm a'la keps som är så fruktansvärt ivägen då man ska komma åt "taket" på fläkten. Ja, inte bara då egentligen utan även då man har en gryta på de bakre plattorna, det är ju som svårt att komma åt att röra om också.

I alla fall började jag fundera om det verkligen inte fanns något rengöringsmedel att använda, nåt som verkar snabbt fettlösande, nåt som man inte behöver upprepa proceduren x flera för att få ett skinande blankt och rent resultat. 

Tänkte galltvål och googlade, jodå, utmärkt på fettfläckar som lagt sej på textilier... Men hur funkar det få "fet" lackad plåt? 

Kan ju avslöja att nästa fläktstädning inte kommer att kännas lika motig, för det fungerade alldeles förträffligt. Torkade in fläkten med ren galltvål på disktrasan, väntade MAX fem minuter, gled över området med en hushållssvamp, ni vet en sån där med en grov sida och torkade sen av överskottet med disktrasan. Lätt som en plätt, kan inte ha tagit längre än tio minuter totalt!

🤔Undrar om det går lika bra till ugnsrengöring också, det får testas då den tiden kommer 

Over and Out