Blodpalt och stekt rimmat sidfläsk a'la Carina
Och hur lyder receptet på min blodpalt då, ja, jag är inte den som krånglar till så på en halvliter blod/vatten lyder det ungefär som följer...
2.5dl renblod + 2.5dl vatten
1msk salt (minst)
0.5-1dl potatismospulver
Vetemjöl till en lagom deg arbetas ihop och skedas (lätt ska det vara) ner i rikligt med kokande saltat vatten. Kokas ca. 45 minuter
Fläsk steks vid sidan om...eller allra helst renskav i stället för fläsk. Serveras med lingonsylt, eller en smörklick. Och ett glas kall MJÖLK!
Nu finns det säkert mångs såna som skakar på huvudet... För det ska ju ingå mörkt öl/svagdricka, rågsikt etc.
Skitsamma, det här receptet är a'la Carina och det är jäkligt gott 😄
Psst... Vänta bara tills jag släpper receptet på blodplättar a'la Carina, då lär en och annan behöva sitta ner 😂
Over and out